Els republicans i el trident pervers de lleis espanyoles: 2n. la Llei Mordassa

Salvador Allende i Víctor Jara passaran a la història per ser dues de les primeres víctimes mortals del neoliberalisme. De fet, des d’aleshores, al  neoliberalisme, li ha calgut  grans dosis de violència i repressió per imposar-se arreu. A casa nostra, amb el desballestament de l’Estat de dret, social i de benestar que havia permès socialitzar un xic la riquesa.  El govern del PP sap perfectament que, per tal d’aplicar les tesis neoliberals ,  és imprescindible dotar-se de les eines adients per controlar la indignació i la rebel·lia ciutadana, raó per la qual  cal retòrcer la democràcia, bo i limitant la llibertat d’expressió, de manifestació i de reunió i institucionalitzant l’estat policial.

Que ningú no s’enganyi, amb aquesta llei patrocinada per Fernández Díaz, s’ha dotat la policia de poders arbitraris. D’exemples, un munt, però tal vegada és del tot il·lustratiu que, en lloc d’aprovar la demanda de dació en pagament, ara s’hagi legalitzat la repressió per a qui pretengui impedir desnonaments, tot criminalitzant les persones solidàries.

El Partit Popular ni traeix el seu ideari ni  ens enganya. D’una banda funciona com un rellotge suís a l’hora d’aplicar fil per randa el model neoliberal econòmic i el corpus legislatiu que s’hi acompanya. D’altra, nosaltres, que prou  coneixem el que fan, les raons de la seva actuació i   l’abast dels seus objectius  perquè no deixa de ser només  una estratègia nova del feixisme de sempre.