Tancar ANOVO-Euroterminal per endur-se la telefonia mòbil a Madrid

 Volen el Mobile World Congress a Madrid, que ningú no s’enganyi! Tot i que el govern espanyol parla a dojo de recuperació econòmica i de racionalitat en la política industrial, els fets ens demostren dia a dia, desgraciadament, que tot ho fien a la improvisació (els resultats són calamitosos per als treballadors de tantes i tantes empreses al llarg del país arran de la  incompetència d’un ministeri d’indústria que no es planta davant de les transaccionals que deslocalitzen, tot exigint el rescabalament dels beneficis públics rebuts a manera de subvencions, quan no és ell mateix que estimula el procés de recentralització de l’activitat econòmica.
Això és el que hi ha darrere de la greu situació que pateixen més d’un centenar de treballadors de l’empresa de L’Hospitalet de L. ANOVO Barcelona-Euroterminal, dedicada a la reparació de telèfons mòbils d’ençà l’any 2001 que s’hi instal.là. Situació, certament, difícil arran del fet que la direcció ha plantejat un ERO per extinció de contractes amb data 19 de gener  a fi de traslladar tota la seva activitat de reparació de mòbils a Madrid, a la seu madrilenya d’ANOVO, que no para d’oferir llocs de treball.
I el govern del senyor Rajoy mirant-s’ho des de la distància. Al Congrés dels Diputats de manera repetida el Partit Popular presenta iniciatives instant a la racionalització i la planificació industrial, però alhora es desentén d’una empresa i una activitat en un sector de gran interès instal·lada en l’àmbit barceloní on s’allotja el Mobile World Congress i  on  tants esforços s’han  esmerçat per convertir-nos en un centre de  referència mundial de les tecnologies relacionades amb la telefonia mòbil, just a l’entorn del projecte Mobile World Capital.
El fet és tan lamentable com preocupant: ANOVO-Madrid “ha anat traient (tal com afirmen els treballadors) canals de reparació  i has anat copiant logístiques d’aquí per reproduir-les a la seva seu al centre de la península, és a dir, ha tret la feina d’aquí  i l’ha duta a Madrid”.
I al darrere Orange, que és el principal client d’ANOVO. No ens enganyem, hi ha una voluntat de dur el congrés mundial de telefonia mòbil a Madrid i el primer pas ha de ser centralitzar la feina. Interessos, doncs, aliens a la lògica econòmica, però cada  vegada més actius i més agressius.
Ara, el que cal és denunciar-ho i fer un acte de solidaritat envers els ciutadans afectats de forma directa, els treballadors i treballadores,  i de responsabilitat ciutadana perquè ens hi juguem el  futur.
Recordeu que milers i milers de catalans són usuaris d’Orange. Tenim prou força! Al Congrés, demà mateix, ho denunciarem!
 
 
lectures 185 lectures comentaris Cap comentari