• Cal aturar que un homòfob esdevingui President de l'Assemblea ONU

  Des d’ERC hem presentat una iniciativa parlamentària (PP i PSOE s’hauran de retratar) per tal d’evitar que el   Ministre d’Afers Exteriors d’Uganda esdevingui el  President de l’Assemblea de l’ONU. No ho pot ser mentre aquest país mantingui la Llei contra l’Homosexualitat que condemna  les persones a penes de fins a 14 anys de presó per mantenir relacions sexuals amb una persona del mateix sexe o amb  cadena perpètua si són reiteratius o si es constitueixen en parella estable.

 • Denunciem la venda d'armes del Rei, les del Mundial i les d'Ucraïna

  L’Estat espanyol ha multiplicat per deu les exportacions d’armament i material de defensa autoritzades en la darrera dècada, tal i com recorden en el seu informe anual Amnistia Internacional, Fundipau, Greenpeace i Oxfam Internacional  (organitzacions a les quals hem d’agrair la seva tasca). Només en el darrer any, s’han doblat les autoritzacions d’exportació de material de defensa, antidisturbis i armes lleugeres, bo i arribant gairebé als 5.000 milions d’euros. Especialment greus són les destinades al Pròxim Orient per la preocupant situació regional que viuen  i la possibilitat de reexportació a d’altres països conflictius: des de la donació (subratllo, donació) de cartutxos lacrimògens a Egipte fins a  la possible venda de 250 carros de combat Leopard a Aràbia Saudí, tot passant pel material de defensa venut  a Bharein, Qatar, Líbia,  o Tunísia.

 • Demà, més impunitat i pudor de resclosit en una nova llei de “justícia militar”

  Espanya arrossega 30.000 milions de deute militar, que aniran creixent en els propers anys. Però el poder militar que, externament, es valora per la seva capacitat armamentística, internament esdevé poder simplement per la seva existència, per la seva capacitat d’imposar-se a tota la població mitjançant la violència en un moment determinat. Per això, és fonamental que les Forces Armades se sotmetin a lleis molt estrictes i castiguin amb duresa conductes que qüestionen la democràcia i els drets humans.

 • Contra la privatització d’Aigüestortes i Llac de Sant Maurici

   El Projecte de llei de Parcs “Nacionals” que avui s’ha pres en consideració al Congrés de Diputats suposa la primera fase de privatització d’aquests parcs. La llei obre la porta a declarar-los urbanitzables, a fer-hi vedats privats de caça o a crear-hi zones lúdic-esportives. El menyspreu del poder mercantilista neoliberal al patrimoni natural, a la biodiversitat i a la riquesa geològica és absolut. De fet, es tracta de l’últim regalet de Miguel Arias Cañete, un veritable ambienticida.

 • Amadeu Casellas ens recorda el genocidi a les presons de la demcràcia

  A Vic, conjuntament amb Gorka Ramos de la CNT  i David Fernàndez de la CUP, vaig tenir el goig de presentar el llibre de l’amic Amadeu Casellas “Un reflejo de la sociedad”,  crònica de la seva llarga estada a  les presons de la democràcia. Molts de vosaltres ja coneixeu l’Amadeu i en sabeu la seva trajectòria:  més de vint-i-cinc anys a la presó, cap delicte de sang, i un constant compromís de reivindicació dels seus drets i els  dels altres interns al llarg dels anys d’empresonament.

 • El Consell General Poder Judicial d'ara. Igual que el d'abans?

  Demà compareix Carlos Lesmes,  President del Consell General del Poder Judicial. Una primera compareixença en el moment més àlgid en l’aplicació de les polítiques reaccionàries del ministre de Justícia Gallardón encaminades a fer efectiva la regressió dels drets civils i el desballestament  del sistema judicial. En definitiva, un atac frontal, intens i vertiginós al mateix Estat de Dret. En aquest sentit, l’aparell judicial històricament, si més no una bona part, n’ha estat còmplice, bo i contribuint a posar en escac la separació de poders.

 • PP ens tomba controlar les empreses tèxtils que esclavitzen a Bangladesh

  Esclavitzen a Bangladesh i arreu. De fet, fa un any tothom lamentava la tragèdia de Rana Plaza: 1.100 morts, 800 orfes i més de 2.000 mil ferits. Què s’ha fet d’ençà aleshores? La resposta és ben fàcil: respecte a la millora dels drets laborals dels treballadors de Bangladesh, poc, gairebé res, tot i que no era la primera vegada que es vivia una tragèdia d’aquesta mena. L’any 1911 a Nova York 140 treballadores, la majoria de les quals joves immigrants, van morir en un incendi d’una fàbrica de camises.

 • De com i per què Gallardón ha impedit jutjar els nazis

  D’ençà que el ministre Gallardón, gràcies a la majoria absoluta del seu partit, va fer aprovar en el Congrés la darrera modificació de la Llei Orgànica del Poder Judicial  (quant a l’àmbit de la justícia universal, bo i enterrant-la), els casos oberts arran de fets considerats Crims Contra la Humanitat o Crims de Guerra han restat sobresseguts. El  govern de Rajoy i el seu ministre Gallardón  no solament pretenien evitar l’enfrontament  amb el govern xinès per la causa oberta contra dirigents del Partit Comunista per la repressió al Tibet i estalviar-se  maldecaps amb el govern americà per la mort del càmera Couso, li calia enterrar un altre problema de gran magnitud per les conseqüències que se’n podien derivar.

 • La devoció Mariana i als Papes, que se la paguin ells!

  Tres ministres espanyols han anat al Vaticà a la canonització dels papes Joan XXIII i Joan Pau II. Hi tenen tot el dret. Però, si hi van, que s’ho paguin de la seva butxaca, no pas amb els diners de tothom. Per això, hem presentat preguntes al Govern espanyol per saber si el viatge a Roma era privat o públic. En cas d’haver estat de caràcter públic, qui ha pagat el transport, l’allotjament, els desplaçaments i les dietes dels membres del Govern que van assistir a la canonització. Vaja, volem saber quant ens ha costat.

 • Misèria política Gallardón: ara, justícia gratuïta per a qui no la necessita

  El mariscal Gallardón al capdavant del Ministerio de Justicia continua la marxa triomfal cap a l’objectiu de desballestar la tutela judicial efectiva de la ciutadania. Després d’haver fet aprovar la llei de taxes amb què ha consagrat un sistema judicial tan sols accessible per a qui pugui pagar-se’l, ara aterra amb l’hipòcrita projecte de llei (al qual els republicans hem presentat esmena a la totalitat que debatrem en el plenari dimarts vinent) de justícia gratuïta. Un projecte de llei que, d’entrada, cal dir que no té en compte (no podia ser d’altra manera!) la realitat autonòmica i envaeix les competències de la Generalitat de Catalunya quant a ordenar els serveis de justícia gratuïta.

 • Propietat intel.lectual: tothom paga menys fabricants i operadores

  Avui al plenari del Congrés dels Diputats defensarem una esmena a la totalitat del projecte de llei dec modificació de l’actual Llei de Propietat Intel•lectual perquè ja estem farts de pedaços. En la darrera modificació, feta en la passada legislatura, ja no vam aconseguir que fessin una reforma global de la llei tal com exigeixen els temps actuals. Aleshores, el PSOE va rebutjar-nos la demanda d’una reforma global de la llei que permetés debatre profundament l’adequació dels drets d’autor en el món digital, va tirar pel dret i va anar directe a barraca a resoldre la qüestió del cànon digital per còpia privada que pagàvem quan compràvem un aparell o un cd d’una manera populista i covarda perquè obviava la responsabilitat de les operadores i els fabricants.

 • Tribunal Constitucional? El 9-N, decidirem!

  Un tribunal corrupte en les formes i presidit per un exmilitant del PP ha decidit que la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya és inconstitucional. Que el TC decideixi que la declaració és inconstitucional no ens hauria de sorprendre, perquè ja vam tastar el xarop de la parcialitat quan va dictar la sentència de l’Estatut. Aleshores, es va convertir en el braç armat de l’espanyolisme rampant, que aprofità la sentència de l’Estatut per fer trontollar algunes de les parets mestres de l’autogovern.

 • Ens neguen sobirania mentre desballesten l'Estat autonòmic

   S’equivoca de totes totes qui creu que d’aquí a quatre dies existirà l’Estat autonòmic tal com l’havíem conegut. El PP té posat un rumb que ens porta al port de la recentralització i el desballestament de l’Estat compost. El govern espanyol té pressa perquè sap que la conjuntura li és molt favorable i l’ha d’aprofitar. Un setmana és una llei i en la següent n’apareix una altra. Lleis que, malgrat que ens hi oposem amb esmenes a la totalitat, fan via a cop de majoria absoluta.

 • Ens neguen sobirania mentre desballesten l'Estat autonòmic

   S’equivoca de totes totes qui creu que d’aquí a quatre dies existirà l’Estat autonòmic tal com l’havíem conegut. El PP té posat un rumb que ens porta al port de la recentralització i el desballestament de l’Estat compost. El govern espanyol té pressa perquè sap que la conjuntura li és molt favorable i l’ha d’aprofitar. Un setmana és una llei i en la següent n’apareix una altra. Lleis que, malgrat que ens hi oposem amb esmenes a la totalitat, fan via a cop de majoria absoluta.

 • Dijous, jutgen els "bastoners solidaris" per ser-ne

  Dijous, dos joves de la vila de Gràcia, en Gregori i en Ferran,  membres de la Colla de Bastoners, seran jutjats a l’Audiència Nacional acusats d’enaltir el terrorisme, raó per la qual els demanen dos anys de presó, inhabilitació durant una colla d’anys i multa econòmica. El perquè rau en el fet que en un acte polític independentista, en què havien ballat, van ensenyar el retrat de dues ciutadanes empresonades per a les quals es reclamava l’execució del dret de poder complir la pena a prop de llurs  llocs de residència.