El Tribunal Constitucional posarà la directa!

Tornen a amenaçar! Són els mateixos. De la mateixa manera que l’any 2003 quan el PP modificà el Codi Penal per la porta del darrere (amb una reforma exprés aprofitant una Llei Orgànica que s’estava tramitant al Senat)  per tal de convertir en delicte la convocatòria il·legal de referèndums amb motiu de l’anomenat Pla Ibarretxe, el PP ara ens presenta una nova reforma ad hoc.  Aquest cop dirigida contra el procés sobiranista català.

Sembla que, quan es tracta de catalans i bascos, les institucions espanyoles sempre hi són a temps. En aquest cas, presenten una reforma de la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional –quan encara s’està tramitant al Senat una reforma d’aquesta mateixa llei– i ho fan mitjançant una Proposició de Llei, i no un Projecte de Llei. La raó, estalviar-se els preceptius dictàmens que qüestionarien la barbaritat política i jurídica que pretenen.

A més a més, i per tal que tot estigui llest abans que  no acabi la legislatura, recorreran a la seva  majoria absolutíssima per imposar-nos un procediments d’urgència dictatorialitzant la presa de decisions al Congrés dels Diputats. I és que ara, al PP, li han entrat les presses, com si el procés d’independència a Catalunya hagués començat ahir mateix.

Mentre en un Estat de Dret és el Poder Judicial el que compta amb mecanismes per assegurar el compliment de les sentències, el PP pretén situar l’Estat espanyol en l’anomalia europea i amb la seva reforma atorga competències executives de sanció al deslegitimat i partidista  Tribunal Constitucional.

En els darrers anys, i aquest és un pas més del PP en aquest sentit, el Tribunal Constitucional ha passat de ser el màxim intèrpret de la Constitució espanyol, enjudiciant lleis sota criteris estrictament jurídics, a ser un òrgan polititzat, presidit per un militant del PP, corromput en les seves funcions,  al servei de l’executiu espanyol en contra de l’autonomia i el Dret a Decidir dels catalans i de les catalans. Amb la reforma, es converteix el Tribunal Constitucional amb un òrgan contenciós, desviant-lo de la seva veritable funció.

I com a mostra de com el Tribunal Constitucional esdevé un òrgan al servei del Govern espanyol, la reforma del PP preveu, fins i tot, que el Tribunal Constitucional pugui deixar en mans del “Gobierno de la Nación” l’adopció de les mesures necessàries per assegurar el compliment de les seves resolucions. En canvi res no passa quan és el Govern espanyol qui no compleix les sentències del Tribunal. Recordeu per exemple tot l’afer de les beques!

Esquerra Republicana s’oposarà a una reforma feta expressament contra Catalunya, que solament pretén poder inhabilitar i multar  aquelles persones que puguin declarar o proclamar la independència sense ni tan sols garantir-ne la tutela judicial efectiva.

Una llei feta a mida, amb l’únic propòsit d’emmascarar com a jurídica  una situació política i és que la ciutadania de Catalunya té Dret a Decidir. Per això, el Grup Parlamentari republicà els direm no...

Poca-vergonyes!