Salutació als companys/es JERC, exemple del compromís republicà

Companyes i companys, 

Sou aquí,  en l'acte polític de la XX Acampada Jove, perquè compartim i compartiu uns ideals. I perquè sou els hereus dels joves que també en un mes de juliol de fa quasi vuitanta anys sortiren als carrers a aturar els militars aixecats contra la legalitat republicana. Sou aquí perquè sou els hereus dels joves que, derrotada la República i vençuda Catalunya, organitzaren la resistència. Sou aquí perquè sou els hereus dels joves que reconstruïren els moviment obrer i posteriorment la lluita als barris per tal de fer realitat una vida digna. Sou aquí perquè heu volgut assumit l'herència de tants i tants joves que mai no es rendiren. 
Es per això que el moment transcendental que ens ha tocat viure, no ens pertany només a nosaltres, sinó que també és de tantes i tantes generacions que ens han precedit que mai no es rendiren, raó per la qual, ara, podem ser en un escenari en què la victòria és possible. I tenim l'honor i la responsabilitat de fer-la realitat. 
Volem proclamar la República, que és la manera com molts catalans anomenem la independència per tal de gaudir de l'eina necessària per poder socialitzar la riquesa i així  garantir que  totes les persones tindran  les mateixes possiblitats de ser felices,  i bastir, en paral.lel, una democràcia de qualitat, participativa, que no se supediti als poders  financers. 
Per això és imprescindible guanyar. Guanyar el 27-S. I garantirem les lleis de desconnexió que ens calen per fer efectiva la independència, I endegarem un procés constituent, de baix a dalt, que en pocs mesos ha de culminar amb un referèndum que ens permeti la proclamació del nou Estat. 
Davant de les eleccions del 27-S, eleccions de caixa o faixa, comprometem-nos a reclamar-nos, els uns als altres, intel.ligència per no caure en cap mena de sectarisme i defensar la rendibilitat de la tàctica, que ens ha portat a la llista transversal que a Barcelona encapçalarà Raül Romeva, que té com a objectiu l'acumulació màxima de forces.
Intel.ligència i pedagogia. Expliquem-nos sense embuts, expliquem sense complexos que la independència no és una finalitat per se, que tan sols és l'instrument amb què construir una societat socialment justa, que estem convençuts que del es tracta no és pas de canviar banderes, només, perquè de les banderes no se'n menja, que el que voleu és guanyar el futur. Expliquem i expliqueu arreu que tenim dret, i sobretot les noves generacions, a tornar a començar. 
Per això, cal, a més d'intel.ligència i pedagogia, coratge per adreçar-vos a les generacions més grans i demanar-los que no tinguin por, que la democràcia és imbatible, que no poden actuar com a Escòcia on les temences dels grans van derrotar la il.lusió i el futur dels joves. 
Ara és l'hora del compromís. Si algú dubta que reflexioni. Nonés cinc minuts, però. I després... a la brega! 
El 27 de Setembre... Guanyem o guanyem!